De helden uit mijn columns

Het is de kwakkelzomer van 2012. Maar droog is het voor de verandering wel. Gelukkig, want op het programma staat ook een barbecue. Ik ben te gast bij een Beschermd Wonen voorziening van Pameijer in Rotterdam-Zuid. De voorziening wordt vooruitstrevend genoemd. Ik hoor woorden als ‘creativiteit’, ‘gelijkwaardigheid’ en de dakloze medemens als ‘klant’. Dat doet me goed. De mens centraal, niet het instituut of de regels. Vanavond lees ik hier mijn columns voor.

Ik geloof in hoogwaardige ontmoetingen.

Daarover gaan mijn columns. Ontmoetingen in het nu. Aandacht voor het onbekende. Liefde voor een vreemde. Jezelf zien in de ander. Want – jij bent steeds de ander. In het begin vond ik het heel spannend om deze ontmoetingen met anderen te delen. Angst voor afwijzing. Bang om raar gevonden te worden.

Tijd voor een experiment.

Laat ik dan juist een volgende stap zetten, dacht ik, toen ik gebeld werd. Publiceren over ontmoetingen lukt mij nu wel. Maar hoe zou het zijn om mijn columns voor te dragen? Mijn verhalen als introductie op een serieus gesprek tussen bewoners en begeleiders. Om het gesprek op gang te helpen… om mensen te raken… om de ontmoetingen opnieuw te beleven… Gewoon omdat het leuk is. Resultaat? Experiment geslaagd.

Be free.

De clip van Major Lazer – Be Free – sluit mooi aan bij mijn verhaal.

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.