Het geschenk van je dromen

Wat een droom ons laat zien is de schaduw van wijsheid die in de mens leeft, zelfs wanneer hij zich in waaktoestand daarvan in het geheel niet bewust is. Wij zijn ons er niet van bewust omdat we onze tijd verknoeien met naar buiten gerichte zaken en tegelijkertijd slapen met betrekking tot de zaken die werkelijk in ons leven. 

Paracelsus (1493-1541)

,

Droomtaal

Jouw droomtaal is uniek en alleen jij kunt de betekenis aan je droom geven.
In de nacht droomt ieder van ons 3 keer. Dat is wetenschappelijk bewezen. Maar wat moet je ermee?

Als ieder mens het iedere nacht doet, dan is het toch iets wezenlijks. Dromen zijn boodschappen van je innerlijk. Dromen kunnen je wakker schudden en helpen in je dagelijks leven. Dan moet je ze wel leren begrijpen. Deze dvd helpt je daarbij. Aldus Bas Klinkhamer. Klinkhamer is bekend van de dromendokter. Hij helpt dromen te duiden.

Cadeautje

De dvd Het geschenk van je dromen in haar verpakking ontvangen is echt een cadeautje. Het mapje waar de dvd in zit, de kleuren en tekening, het boekje… mooi vormgegeven en lekker stevig en zacht papier. Mijn algemene indruk: verzorgd en herkenbaar. Uiteindelijk is de inhoud niet heel diepgaand, maar dat lag misschien eerder aan mijn hoge verwachtingen. De dvd zorgde voor voldoende momenten waarop ik dacht: “Dat moet ik straks nog een keer bekijken en dan opschrijven”. Er bleek gelukkig ook veel in het boekje te staan.

De sleutels tot je dromen

De dvd is onderverdeeld in zeven hoofdstukken: intro, wie ben ik, symbolen. de nachtmerrie, terugkerende thema’s, dieren van de ziel, spirituele dimensies, en de sleutels. De sleutels vormen de ingangen om je droom te begrijpen. Deze sleutels worden in het boekje helder uiteengezet. De hoofdstukken van de dvd zijn overzichtelijk en documentaireachtig vormgegeven. Er zijn mooie beelden bij de vertellingen. De verhalen en de uitleg van Bas Klinkhamer bieden ook praktische handvatten.

Dieren van de ziel en spirituele dimensies

In ‘Dieren van de ziel’ leren we bijvoorbeeld dat droomdieren je kracht en inspiratie kunnen geven. Het is een kracht die tot onze beschikking staat. Leer om zoals het dier te worden, zo snel als een eekhoorn bijvoorbeeld. In het hoofdstuk ‘Spirituele Dimensies’ leren we over het contact met de spirituele dimensie via dromen, een wereld die het verstand te boven gaat. Vanuit ‘het licht’ kun je raadgevingen of hulp ontvangen. Sommige mensen ontmoeten er hun gids.

Energie van symbolen

Vliegen, naakt zijn, wc dromen, examendromen, uitval van je haar of tanden. De ziel spreekt via symbolen tot ons innerlijk. Wat zegt een symbool? Ken je die persoon? Dat dier? Ga eens in de energie van die persoon, het dier en kijk wat het je te zeggen heeft. Die energie kun je ontmoeten en ervaren. De dvd reikt handvatten aan. Welke energie kun je gebruiken als inzicht, troost, ontdekking. Want het mooie is: alles wat je droomt, ben je zelf.

Zie ook de website inspirerend leven, waar deze recensie voor geschreven is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.