Profiel van mijn inbreker

Je bent een echte nachtbraker. Het tijdsip van de inbraak schat ik namelijk in op 4 uur ’s nachts. Subtiliteit is niet je sterkste kant. Ik denk eigenlijk dat je ook in het dagelijkse leven ‘lomp’ genoemd wordt. Die baksteen die je wierp is namelijk wel erg groot. Mijn buurman was er serieus van onder de indruk. Heb jij ook collega’s die subtieler te werk gaan? Of bestaan die gewoonweg niet in jouw vakgebied? Ja, zeg, ik ben gewoon ff benieuwd.

Natuurlijk heb je ook positieve kenmerken. Gelukkig maar. Aantrekkelijk zijn jouw enorme spierballen, of  jouw fysieke kracht bedoel ik. Dat weet ik omdat die baksteen ook nog een gat in de deur heeft geslagen. Dat zou een scharminkel echt nooit kunnen. Ja, daar houd ik wel van, dat vind ik heel mannelijk zeg maar.

Kamperen is niet voor je weggelegd. Die geweldige jerrycan en het maanvormige tentje liet je liggen. Je weet niet wat je mist joh. Onbegrijpelijk. Dus ja, weinig avontuurlijk... Gelukkig heb je voldoende inboedel voor je huis. Dus dat heb je goed voor elkaar. Of heb je gewoon geen smaak? Dat kan natuurlijk ook. Al mijn tweedehands spullen van de kofferbakverkoop staan namelijk nog netjes in de doos. Zelfs die designlamp heb je laten liggen. Je bent duidelijk te lui om even iets te solderen.

Van honden houd je niet. Of je hebt er geen kijk op. Het pak hondenvoer ter waarde van 50 euro heb je laten staan. Dat had je toch kunnen verkopen? Ben je misschien niet zo slim? Mijn TomTom ligt ook nog gewoon onder mijn stoel. Niet zo slim dus… Oh, wacht. Je hebt gewoon kapsones. Alleen het allernieuwste is goed genoeg voor je. Nou, hij doet het nog prima hoor.

Ik zou echt nooit jouw vriendin willen zijn, want je geeft weinig cadeautjes. Vrouwen houden van tasjes en sjaaltjes hoor. Zag je die mooie schaal vol vrouwenspulletjes niet staan? Nu ik er zo over nadenk heb je erg weinig verantwoordelijkheidsgevoel. Aan de toekomst van een ander denk je niet. Je kan toch niet zomaar iemand met 180 euro schade opzadelen. En weet je wat een gedoe het is om al dat glas op te ruimen?

Wil je voortaan uit mijn auto blijven alsjeblieft. Je kunt ook naar me toe komen als je iets wilt hebben. Of als er iets niet duidelijk is. Ik ben best bereid dingen weg te geven. En trouwens, je hebt mijn vraag nog steeds niet beantwoord. Waarom gooide je precies die baksteen door mijn autoraam?

2 gedachten over “Profiel van mijn inbreker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.