Van moet naar moed en vice versa ☺ Vrouw zoekt werk

De afgelopen dagen voelde ik een hoop onrust in mijn lijf. Ik wist dat mijn mailbox vol zat met ideeën en probeerde de beantwoording ervan uit te stellen. Tot ik het ineens weer doorhad: ik was moed aan het verzamelen. Moed om keuzes te maken en moed om op zoek te gaan naar betaald werk. Want tot nu toe ging dat vanzelf. Het kost me steeds meer energie. Tijd om in de actie te gaan dus!

 

Een betere wereld

Een paar jaar geleden heb ik mezelf plechtig beloofd dat ik zoveel mogelijk goede en mooie dingen doe. Dingen die bijdragen aan een betere wereld. Maar er is zoveel werk aan de winkel, dat ik ook daarin moet kiezen. Ik vind namelijk heel veel leuk en zie overal iets positiefs in. Daarnaast help ik mensen graag. Ik heb echter, zoals iedereen, ook maar 24 uren in een dag. En energie die op kan gaan. Bovendien, en dat is voor nu het belangrijkste, moet er ook gewoon brood op de plank komen.

Van moet naar moed

Als ik juist drukke dagen heb – met tekstopdrachten, workshops en leuke en bijzondere afspraken met mensen – heb ik weinig tijd om mijn mail en to-do-lijstjes te bekijken. Daar stapelt zich dan van alles op. En de keuzes waar ik moed voor nodig heb stel ik duidelijk uit. Mijzelf ECHT tonen in de buitenwereld blijft moeilijk. Risico nemen, kwetsbaarheid tonen… De te maken keuzes zitten echter wel steeds in mijn hoofd. Van moet naar moed en omgekeerd. Sommige dingen moeten. Het voelt altijd aan als schipperen.

Opgeruimd gevoel

Gelukkig word ik er steeds een klein beetje beter in. Af en toe kan ik de moed verzamelen om iemand te bellen. Het onrustige gevoel wordt minder. Ik krijg weer vertrouwen. Dan installeer ik mezelf met een diepe zucht achter mijn laptop. Dan hak ik knopen door. Maak keuzes. Laat anderen weten wat deze keuzes zijn. Plan werkafspraken in en zeg funafspraken af. Zo schep ik helderheid voor mezelf. En voor de mensen om me heen. Ik geniet van de rust en het opgeruimde gevoel dat daarop volgt. Voor morgen staat er een afspraak met een potentiële opdrachtgever…

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.